Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Ніл Хасевич
 4.3.2012

Сьогодні виповнюється 60 років з дня загибелі Ніла Хасевича.

Ніл Хасевич – талановитий український митець-графік, воїн УПА. Член Крайової референтури пропаганди ОУН-Б на Північно-Західних Українських Землях, член Української Головної Визвольної Ради. Автор ескізів усіх нагород УПА та УГВР та більшості візуальних матеріалів Армії. Його боротьба підносила бойовий дух повстанців, кликала до звитяги. Переважно працював у стилі деревориту, виконуючи портрети, пейзажі, плакати, екслібриси. З 1931 до 1944 його твори експонувались на 35 виставках у Львові, Празі, Берліні, Чикаго і Лос-Анджелесі. Загинув 4 березня 1952 в бою з військами НКВС на хуторі біля села Сухівці Рівненської області.

Клуб "Спас"



Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.