Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

ЗАЯВА
Козацького братства бойового Звичаю Спас «Сокіл»
 
стосовно інформаційного повідомлення «Гопки-Спас: КАК ВСЕ НАЧИНАЛОСЬ…» (надалі Повідомлення), розміщеного громадянином В’ячеславом Володимировичем Бондарем на власному блозі spas.ua соціальної інтернет-мережі «Мой мир mail.ru».
(http://my.mail.ru/community/spas.ua/6D6F6C6348000794.html)

Братство не вважає за необхідне доводити некомпетентність В.Бондаря в питаннях українського бойового Звичаю спас-гопак, наголошувати на шовіністичних проросійських, українофобських поглядах зазначеної особи, вказувати на самозаперечуючі факти в його інформаційній діяльності, оскільки це наглядно демонструє вищевказане Повідомлення.
Але Козацьке братство бойового Звичаю Спас «Сокіл» (надалі Братство) звертає увагу гр. В.Бондаря на те, що дане Повідомлення, автором якого являється він сам, є порушенням особистих немайнових прав Братства та його членів.
Розміщена в Повідомленні інформація порушує:
1) ст. 32 Конституції України: ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України;
2) ч.3 ст. 273 ЦКУ: діяльність фізичних та юридичних осіб не може порушувати особисті немайнові права;
3) ч.1 та ч.2 ст. 297 ЦКУ: кожен має право на повагу його гідності та честі. Гідність та честь фізичної особи є недоторканними;
4) ч.1 ст. 299 ЦКУ: фізична особа має право на недоторканість своєї ділової репутації;
5) ч.1 та ч.2 ст. 302 ЦКУ: збирання, зберігання, використання і поширення інформації про особисте життя фізичної особи без її згоди не допускається, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. Фізична особа, яка поширює інформацію, зобов’язана переконатися в її достовірності.
Враховуючи зміст ст. 3 Конституції України: людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю; ст. 47 ЗУ «Про інформацію»: відповідальність за порушення законодавства про інформацію несуть особи, винні у вчиненні таких порушень, як: поширення відомостей, що не відповідають дійсності, ганьблять честь і гідність особи;
ч.1 та ч.2 ст. 275 ЦКУ: фізична особа має право на захист свого немайнового права від протиправних посягань інших осіб. Захист особистого немайнового права здійснюється способами, встановленими главою 3 цього Кодексу. Захист особистого немайнового права може здійснюватися також іншим способом відповідно до змісту цього права, способу його порушення та наслідків, що їх спричинило це порушення; ч.1 ст. 276 ЦКУ: орган державної влади, орган влади Автономної Республіки Крим, орган місцевого самоврядування, фізична особа або юридична особа, рішеннями, діями або бездіяльністю яких порушено особисте немайнове право фізичної особи, зобов’язані вчинити необхідні дії для його негайного поновлення; ч.1, 3, 4, 7 ст. 277 ЦКУ: фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї та (або) членів її сім’ї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації. Негативна інформація, поширена про особу, вважається недостовірною, якщо особа, яка її поширила, не доведе протилежного. Спростування недостовірної інформації здійснюється особою, яка поширила інформацію. Спростування недостовірної інформації здійснюється у такий же спосіб, у який вона була поширена – Братство вимагає від гр. В. Бондаря:
1. Спростувати інформацію опубліковану в повідомленні «Гопки-Спас: КАК ВСЕ НАЧИНАЛОСЬ…»

2. Припинити будь-яке розповсюдження даної інформації.

3. Припинити діяльність по дискредитації Братства та його членів.

 

Юридичний відділ
Козацького братства бойового
Звичаю Спас «Сокіл»

 

Неофіційні коментарі до Заяви

Все Повідомлення гр. Бондаря, починаючи з назви, є зразком безглуздості, недоречного пафосу і брехні. У гопки-спасі «все почалося» задовго до того, як гр. Бондар затесався в довіру до потрібних людей.
Стосовно звинувачень гр. Бондаря на адресу Братства відповімо так: якщо гр. Бондаря хтось переслідує, втручається в його особисте життя, погрожує, і він має якісь факти чи докази такого переслідування, нехай звертається в міліцію. Те саме стосується і його претензій щодо законності діяльності Братства. Якщо ж у нього немає ніяких доказів (а він не навів жодного), то всі його звинувачення можуть розцінюватися виключно як наклеп.
Не може не дивувати хвороблива реакція і претензії гр. Бондаря до козака Братства Олександра Корнієнка. Доведеться навести деякі факти, оскільки всі ці звинувачення інакше як брехнею не назвеш.
Не будемо надовго зупинятися на питаннях стосовно гопки-спасу, боксу, човникового переміщення та іншого, тут гр. Бондар крім перекручування інформації, вчергове показав як рівень володіння питанням, так і свій особистий розумовий рівень.
Стосовно того, що Корнієнко когось не пускав до Безклубого, а Безклубий когось не хотів бачити – це відверта брехня! В дні «семінарів» в Києві братчики вирішували свої питання з Леонідом Петровичем, про що було заздалегідь домовлено з Батьком. У разі, якщо в Києві є люди, кого О.Корнієнко кудись не пустив – хочемо їх побачити. Хочемо також нагадати В.Бондарю, що саме за рекомендацією О.Корнієнка братчики О. Бабич, А. Лагутін, В. Васильчук ще у 2004 році мали особисту робочу зустріч з Леонідом Петровичем в Одесі, коли Бондар ще навіть не був з ним знайомий. Роботу з Безклубим Братство вело напряму до самої смерті Батька, і посередники типу Бондаря нам не були потрібні.
Стосовно заяв про те, що О.Корнієнко є двоюрідним братом О.Притули - з таким же успіхом можна б було заявити, що Притула О.Л. та Корнієнко О.В. – сіамські близнюки, Гог та Магог, Клара Цеткін і Роза Люксембург тощо. Те саме стосується і розмов про те, що Вадим Павленко, який має взагалі опосередковане відношення до Спасу, когось чомусь учив. Але такі «помилки» вкотре підтверджують те, що, з одного боку, автор абсолютно не володіє історією питання, а з іншого вказують на замовний та наклепницький характер розповсюджуваної ним інформації.
Можна ще довго наводити приклади, та вся інша інформація в Повідомленні такого ж ґатунку. Брехня і наклепи!

Окремої згадки заслуговує звинувачення у крадіжці особистих речей Леоніда Петровича в день похорону. Ми впевнені, що всі козаки, які були на похороні, будуть "приємно" вражені такими звинуваченнями.

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.