Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Доля зрадників
 7.1.2010

Вже давньою традицією стало новорічне «загострення дружніх почуттів» РФ до України, яке переростало зазвичай в інформаційно-газову війну.

В цьому році таку традицію вирішив активно підтримати зрадник чеченського народу, маріонетка Кремля – Рамзан Кадиров, який в інтерв'ю британському виданню The Telegraph заявив, що Грузія і Україна є головним болем Росії, і пора вже переходити на них в наступ.

Одразу після інтерв'ю, численні «неофіційні» коментатори в мережі Інтернет почали фантазувати на тему того, як чеченський батальйон «Восток» легко захопить Україну.

Офіційна Москва, як завжди в таких випадках, відмовчалася, але не важко здогадатися, що маріонетки говорять лише те, що каже їхній ляльковод. Хвиля «неофіційних» коментарів тільки доповнює картину. Це була стандартна для російських чекістів «акция устрашения»: «Ось ми на вас чеченців кинемо!»

Як відомо історія повторюється, і частіше за все, як фарс. Нагадаємо, що одного разу Російська імперія вже намагалася використати чеченських зрадників в боротьбі проти українців.

Ця історія схожа навіть в деталях: для боротьби з Українською Повстанською Революційною Армією батька Махна, Денікін кинув Першу Туземну (Дику) Кінну Дивізію, сформовану з чеченців та інгушів, що за гроші та право грабунку служили імперії, яка тримала в колоніальному рабстві  їхні народи. Ця дивізія була в свій час розрекламована в Росії так, як і сучасний батальйон «Восток». Хоча на ділі успіхи цих «яничарських» військових формувань були дуже сумнівними.

В результаті махновці наголову розбили і «дику» дивізію, і білогвардійські та козачі частини, які їй допомагали.

Цікаві дані про ті події надає у своїх мемуарах офіцер Туземної дивізії Де Вітт, наприклад, про результат прямого кавалерійського зіткнення кавказців з українськими повстанцями: «Раны у чеченцев были в большинстве смертельные. Я сам видел разрубленные черепа, видел отрубленную начисто руку, плечо, разрубленное до 3-4 го ребра, и проч. — так могли рубить только хорошо обученные кавалерийские солдаты или казаки». Так воюють нащадки запорожців.

Якщо сучасна «туземна дивізія» хоче повторити історію і теж стати добривом для українських чорноземів, ласкаво просимо!

А самому Рамзану Кадирову хотілося б побажати у Новому році обережності, бо доля його найближчих родичів чекає і на нього. Зрада потрібна ворогу, зрадник не потрібен нікому!

 

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.