Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Конотопська битва
 9.7.2011

"Цвіт московської кінноти, що відбув щасливі походи 1654 і 1655 років, загинув за один день, і вже ніколи після того цар московський не був у змозі вивести в поле такого блискучого війська. У жалібній одежі вийшов цар Олексій Михайлович до народу й жах охопив Москву. Удар був тим важчий, що був несподіваним; та ще після таких блискучих успіхів!
С. М. Соловйов, російський історик XIX сторіччя



Козаки добивають Московське Військо

В цей день, 1659 року козацьке військо на чолі з гетьманом Іваном Виговським завдало поразки московському війську під Конотопом, знищивши при цьому не менше 30 000 війська московитів, включаючи елітну кінноту, та захопивши у полон ворожих князів. Решту московської армії у її відступі переслідували аж до московського кордону. Після цієї битви Москва фактично залишилася незахищеною, та була охоплена панікою.

Докладніше про цю перемогу читайте у статті «Конотопська битва».

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.