Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Акції протесту проти свавілля Михайла Добкіна у Харкові
 18.11.2009

Громадські організації Харкова розпочали безстрокові акції протесту проти свавілля міського голови Михайло Добкіна. Перший протестний пікет було організовано 16 листопада біля приміщення Харківського обласного господарчого суду, де нині триває судовий процес у справі незаконного виселення міськвиконкомом Харківського міського товариства "Спадщина" із орендованих нею приміщень. Серед кількох десятків пікетувальників – представники дієвих громадських організацій міста – Спілки Української Молоді, Фонду ім. Гната Хоткевича, Молодіжного націоналістичного конгресу, Українського Козацтва, Організації українських націоналістів, об'єднання "Українська родина" тощо. Пікетувальники тримали гасла українською і англійською мовами (очевидно, для більшої акцентуації): "Ні корупції та рейдерству!", "Ні дискримінації українських організацій!", "Ні злочинному перерозподілу комунального майна!", "Ні фальсифікації документів!", "Ні антиукраїнській кампанії!"

Через гучномовець скандуються вимоги пікетувальників – негайно припинити дискримінаційну політику Харківського міського голови Михайла Добкіна до української громади міста. Поряд молоді люди роздають перехожим свіже число газети „Український простір”, де вміщено матеріали про кримінальну діяльність Харківського міськвиконкому.

Нагадаємо, що в резонансній „справі виселення товариства „Спадщина” позивач в особі виконкому Харківської міської ради використовуючи формальні приводи намагається через суд позбавити Харківське міське товариство „Спадщина” приміщення, яке розташоване в географічному центрі і, очевидно, є комерційно привабливим. При цьому не гребуються й відверто кримінальні засобами досягнення цілі – як виявляється в ході вивчення позивної справи знайдені підроблені документи.

Вже незабаром судовий процес над товариством „Спадщина” має всі шанси перетворитися у потужний фактор консолідації українських громадських організацій Харкова і гідного протистояння антидержавній діяльності Харківської міськради на чолі з Михайлом Добкіним. Про це майже одностайно говорять харків’яни, які прийшли на пікет підтримки товариства „Спадщина”. Стає зрозумілим, що вочевидь організатори судилища над „Спадщиною” не дооцінили опонентів і ризикують отримати у відповідь хвилю давно забутих в Харкові протестних акцій українців за свої права. Напередодні Президентських і муніципальних виборів такий радикальний поворот подій є для нинішньої влади серйозною пересторогою.

Павло Клененко, Харків

Звернення, яке під час пікету 16 л.11.2009 надали до колегії суддів Господарського суду Харківської області представники громадських організацій міста.

Вельмишановні члени колегії суддів Господарського суду Харківської області,

До вас звертаються представники громадських організацій Харкова. Протягом кількох місяців у вашому провадженні перебуває позов Управління комунального майна та приватизації Харківської міськради про розірвання договору оренди на приміщення товариства “Спадщина” по вул. Сумській № 44-2 (справа №38/148-09).

Нам відомо, що подаючи cвій позов, Управління комунального майна та приватизації відверто порушило пряму вимогу абз. 2 п. 1 Постанови ВР України № 901-VI від 16 січня 2009 р. (із змінами, внесеними Постановою ВР України № 1271-VI від 15.04.2009 р.) про недопущення розірвання чи припинення договорів оренди з редакціями друкованих засобів масової інформації, закладами культури, у тому числі бібліотеками, видавництвами, книгарнями, підприємствами з розповсюдження книг та преси. Поза сумнівом, культурологічне товариство “Спадщина”, проти якого подано позов згаданим Управлінням, підпадає під дію встановленого цією Постановою ВР України мораторію, оскільки у складі товариства діють редакція газети “Український простір”, суб'єкт видавничої діяльності “Фонд національно-культурних ініціатив ім. Гната Хоткевича”, який займається і книгорозповсюдженням, а також громадська бібліотека ім. Гната Хоткевича. Отже, дії Управління є протизаконними.

У харківських ЗМІ неодноразово повідомлялося про авантюрні дії юристів, що діяли від імені Управління, з незаконного відчуження приватної власності харківських громадян за комунальні борги. Ця корупційно забарвлена “діяльність” Управління комунального майна та приватизації, наскільки нам відомо, вже стала предметом уваги Харківської обласної прокуратури та антикорупційних підрозділів інших правоохоронних органів. Ми як складова громадянського суспільства м. Харкова вважаємо за свій громадянський обов'язок всіляко сприяти подоланню корупції в нашому місті. Сподіваємося, що Господарський суд Харківської області в цій справі теж стоятиме на захисті законності, а не на боці порушників закону.

Стосовно дій Управління у справі “Спадщини” повідомляємо, що на адресу обласної прокуратури та облдержадміністрації вже надійшли депутатські запити від народних депутатів України В. Кириленка, А. Яценюка і Ю. Костенка і запити від Кабінету Міністрів України. Тому питання про долю цього приміщення вийшло далеко за межі власне господарського спору. В інтересах харківської громади, на наше глибоке переконання, Господарський суд міг би зробити важливий прецедент, відхиливши позов Управління і цим поклавши край численним махінаціям із харківською нерухомістю.



















Фото з пікету дивись на сайті: www.cym.org.ua


Братство підтримує вимоги пікетувальників та позицію товариства "Спадщина".

Сподіваємося, що українська громадськість славного козацького міста Харкова нагадає недолугим зверхникам з міської ради на чиїй землі вони живуть.

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.