Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Літературно-мистецький проект
«Слово, що зберегло націю»
(від петрогліфів Кам'яної Могили до козацьких карбів)
 9.2.2006

…пошли.
Подай душі убогій силу,
Щоб огненно заговорила
Щоб слово пламенем взялось
Щоб людям серце розтопило.
І на Україні святилось
Те слово…
Т. Шевченко

У програмі:
- «Слово про слово». Виступ кобзарів-лірників Едуарда Драча, Василя Литвина. Виступ академіка Юрія Шилова. Виступи відомих поетів.
- Фотомистецька експозиція «Від петрогліфів Кам’яної Могили до козацьких карбів» (художник Леонід Гопанчук).
- показові виступи Школи традиційного козацького бойового мистецтва «Спас-Київ».

Проект має на меті привернути увагу широкої громадськості до національних святинь нашої країни – Кам’яної Могили та о. Хортиця.
Це один із кроків до встановлення історичної справедливості й спроба розставлення акцентів стосовно деяких питань історичної і мовознавчої науки, що й досі залишаються спірними.

У фотомистецькій експозиції художника Леоніда Гопанчука через поєднання слова й образу прокладається уявний шлях від прапредків через козацьку добу до сучасного українства «щоб людям серце розтопило» і допомогло знайти своє повноцінне місце в суспільстві з приходом нового род-часу в Україну.

Кам’яна Могила – підземний «Ермітаж» України, храм найдавніших письмен. Вона давніша і за піраміди Єгипту й за зіккурати Близького Сходу. Набагато!
Це без перебільшення символ цивілізації!

Козацькі карби - тут зосереджена незнищенна традиція воїнів-охоронців краю та споконвічних принципів самоорганізації українців.

Експозиція в повному обсязі буде представлена в липні 2006 р. в межах Х-го Міжнародного фестивалю козацьких бойових та традиційних мистецтв «Спас на Хортиці» ім. Анатолія Єрмака.

Автори проекту:
Леонід Гопанчук
Ірина Олійник

За участю:
Фонду сприяння розвитку мистецтв
ТОВ «Біноватор»
Всеукраїнської федерації «Спас»
Всеукраїнської асоціації «Афганці Чорнобиля»
Товариства Нестора Махна «Гуляй-Поле»
Студії «L.Go ART»
 За підтримки:

«Євролайф Україна»
ЗАТ «Граве Україна»
ЗАТ «ALICO AIG Life»

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.