Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Країна мрій-2007
 8.7.2007

Відбувся вже четвертий етно-фестиваль «Країна Мрій», до участі в якому долучилося Козацьке братство бойового Звичаю Спас. Фестиваль відзначився ще більшою масовістю ніж попередні, що свідчить про зростання інтересу українців до фольклору та традиційної культури, ну і, звичайно, про гарну організацію заходу.

Четвертий фестиваль, як і три попередні, відбувся з надзвичайним успіхом. «Країна Мрій» без сумніву є однією з найважливіших культурних подій в Україні. Згадуючи фестивалі минулих років, іноземці зізнаються, що дійство залишило найяскравіші враження, а про Україну залишився спогад як про цивілізовану та висококультурну країну.

Цього року фестиваль почався з Купальської ходи центральними вулицями Києва від Андріївської церкви до Печерського ландшафтного парку "Співоче поле"

Основним музичним наповненням фестиваля, як завжди була етно-музика – всі три дні на сценічних майданчиках панували фольк-ритми. З українських гуртів варто виділити «Божичів» та «Надобридень». Традиційно були запрошені всесвітньо відомі колективи, що працюють у стилі world music – зібрали аншлаг французький виконавець Халєд, Varttina з Фінляндії та угорський Anselmo Crew.

Фестиваль задумувався як ще один крок на шляху популяризації української традиційної культури та включення українського фольклору в загальносвітовий музичний контекст. Можна сказати, що організовані «козацькі розваги» дуже добре вписалися в концепцію дійства, що й засвідчила неабияка кількість бажаючих взяти участь у змаганнях та скласти іспит на силу та спритність. За словами засновника та ідейного натхненника фестивалю Олега Скрипки, козацькі забави користувалися шаленим попитом, тому наступного року організатори обов`язково відведуть їм місце в програмі свята.

Дякуємо організаторам фестивалю: Громадській організації «Країна Мрій», Міжнародному фонду «Україна 3000», концертній агенції «Енд Артістс», Українському центру народного мистецтва «Музей Івана Гончара», ініціатору фестивалю Олегу Скрипці та виконавчому директору фестивалю Володимиру Лучкіну.

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.