Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Презентація книги Романа Коваля «Чорний Ворон: п’ять біографій»
 15.5.2013
«Тоді ненька Україна наc всіх пошанує, Як по її широких ланах козак запанує». (І.Я. Чорноусов – Чорний Ворон з-під Товмача).

14 травня братчики відвідали презентацію книги Романа Коваля «Чорний Ворон: п’ять біографій».
Це збірка документальних новел про отаманів, що боролися в добу Української Народної Республіки за Самостійну Україну проти більшовицького ярма, та які мали один повстанський псевдонім – Чорний Ворон. В книзі описуються події, що відбувалися на території сучасної Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Хмельницької і Черкаської областей України, в Польщі та Чехословацькій Республіці.

В заході взяли участь: кобзар Тарас Силенко, лідер гурту "Тінь сонця" Сергій Василюк, поети Владлен Ковтун, Ольга Страшенко та Василь Куйбіда, експерт рейтингу "Книжка року" Костянтин Дикань, науковець Поліна Охріменко та керівник аналітичної служби Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юрко Левченко.


Козацьке братство бойового Звичаю Спас «Сокіл» вітає Романа Коваля та Історичний клуб «Холодний Яр» з черговою перемогою на ниві боротьби за справедливу історію Українського визвольного руху проти московських окупантів в період 20-х років ХХ-го століття, та бажає успіхів в подальшій роботі.


Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.