Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

221 річниця освоєння українцями Кубані
 1.9.2013

31 серпня на запрошення  Кубанського земляцтва у місті Києві  козаки Братства відвідали захід, присвячений 221 річниці з часу переселення запорозьких козаків на землі Кубані й початку засвоєння українцями нових земель на Сході Європи.

На заході виступили Голова Кубанського земляцтва Іван Петренко та секретар Андрій Саприкін, Голова Секретаріату Головного Проводу КУН Володимир Манько, Голова Київської міської організації Народного Руху та УНП Віктор Горбач, представник Академії культурної спадщини українського козацтва Олег Кузнєцов та Голова Спілки офіцерів України Євген Лупаков, ведучим заходу був Євген Петренко, людина відома своїм значним внеском у розвиток сучасного українського козацтва.

Думки учасників заходу були одностайними:  кровний та духовний зв’язок між Кубанню та Україною повинен в подальшому тільки зміцнюватися. Абсолютно природньо, що Кубань, як і інші етнічні українські землі, є територією геополітичних інтересів України. А права та інтереси кубанської гілки українського народу повинні бути всіляко підтримані Матір’ю-Україною. Історичним прикладом для стратегічного розвитку відносин повинно стати об’єднання Української Народної Республіки та Кубанської Народної Республіки, яке відбулося  у 1918 році.

Урочисту атмосферу заходу створили своїми виступами бандурист Тарас Силенко та  фольклорні гурти «Соколи» і «Чумаки».

  

Козацьке братство бойового Звичаю Спас «Сокіл» висловлює вдячність Кубанській громаді міста Києва за організацію актуального заходу та вітає проголошення співпраці між нашими організаціями.

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.