Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Велике Козацьке Коло Майдану
 1.4.2014

25 березня у Києві за ініціативи 4-ї Козацької сотні Самооборони Майдану відбулося Велике Козацьке Коло Майдану, у якому взяли участь представники Всеукраїнського Козацького Братства Спас. Головними питаннями Кола були: створення єдиної всеукраїнської козацької організації «Українське Козацьке Військо» та проведення люстрації серед козацьких організацій - припинення діяльності антиукраїнських утворень та їхніх спільників. Рішенням Кола було висунуто делегатів Українського Козацького Війська до Координаційної ради з питань розвитку козацтва в Україні при Кабінеті Міністрів України, та внесено пропозиції щодо змін до механізму формування ради. Крім того було прийняте Звернення Великої Козацької Ради до Народу України, Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, силових структур України.


На Колі були присутні 220 козаків з 22 областей та 37 існуючих козацьких організацій України.


Козаки Братства Спас ввійшли до складу засновників Українського Козацького Війська та підтримали проведення люстрації в рядах козацтва.


Головним Отаманом Українського Козацького Війська рішенням Великого Кола було обрано Миколу Бондаря.

З В Е Р Н Е Н Н Я
Великого Козацького Кола Майдану

      25 березня 2014 р. відбулося Велике Козацьке Коло Майдану, на якому були присутні 220 козаків з 22 областей та 37 існуючих козацьких організацій України.
Велике Козацьке Коло Майдану, зважаючи на те, що Російська Федерація порушила принципи міжнародного права, міжнародні угоди з Україною та іншими державами, проявила акт агресії та здійснила окупацію Автономної Республіки Крим - невід'ємної частини України, що існує реальна загроза подальшого вторгнення військ на материкову частину території України, від імені патріотично налаштованої частини Українського козацтва висловили свою рішучість боронити Українську державу усіма доступними методами.

Велике Козацьке Коло Майдану заснувало нову структуру,що об’єднала всіх козаків України - «Українське Козацьке Військо», яка претендує на окремий статус, відмінний від статусу об’єднання громадян, резерву Національної Гвардії України, добровільних народних дружин тощо. Був обраний козацький уряд: Головний Отаман Микола Бондар, Генеральна старшина, Голова Ради старійшин та уповноважені з статусом наказних отаманів по областях (краях) України. Завдання останніх- формування козацьких підрозділів Українського Козацького Війська в селах, містах, районах та областях.

Підтримуємо звернення Ради засновників, Ради старійшин Українського Козацтва та представників  4-го козацького редуту Майдану щодо відновлення роботи Координаційної ради з питань розвитку козацтва (лист  №05/03 від 22.03.2014 р. Козацького редуту Майдану на Вашу адресу).  Пропонуємо внести зміни до додатку Постанови Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2011 року № 885 «Про утворення Координаційної ради з питань розвитку козацтва в Україні»  щодо складу Координаційної ради та ввести у її склад, крім заступників Міністрів профільних міністерств, обраних на Колі представників Українського Козацького Війська та  інших козацьких громад.

25 березня 2014 року

Головний Отаман Українського Козацького
Війська з Генеральною Старшиною
та всім козацьким товариством


Микола Бондар
Виконавець:
писар Четвертого редуту Майдану 
Роман Морошан

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.