Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Виставка "Історії з війни" (оновлено)
 7.12.2015

За участі та підтримки Братства "Сокіл" у Національному музеї історії України 9 грудня відкрилася виставка "Історії з війни".

Донецький аеропорт, Піски, Сіверський Донець - місця, які стали мовчазними свідками хоробрості та взаємопомочі, надії та сподівань українських бійців. Сєвєр, Чуб , Сепар – люди, чиї історії зберігаються в серцях матерів та друзів. 19 історій тих, кого війна змусила захищати свою родину, відстоювати себе та боротись за самостійність нашої держави.

Події, що тривають, досить складно зображувати через відсутність чітких історичних акцентів та форм. Ще не все проаналізовано, наголоси не розставлені, думка не сформована.

Експозиція побудована таким чином, щоб нагадати глядачу про незавершеність теперішніх історичних подій та несформованість їх у музейному просторі. Експозицію розміщено всередині інсталяції, що фактично створює зал у залі. Стіни залу створені з чорних ниток, які переплітаються між собою. Чорний колір створеного залу символізує трагічність подій сучасної вітчизняної історії: таке собі чорне павутиння, всередині якого ми опинились насьогодні. Новостворений зал має форму, наближену до прямокутної, а відсутність чітких прямокутних форм, притаманних сталим музейним експозиціям, відображає незавершеність теперішніх історичних подій та несформованість їх у музейному просторі. Обійти чи оминути експозицію неможливо - кожен відвідувач повинен пройти крізь чорне павутиння інсталяції, для того, щоб продовжити шлях далі...

"Тут зібрано 19 історій. Коли ми думали, як будувати експозицію, то вирішили, що ця виставка не матиме форми, бо події ще тривають. Це, власне, чорне павутиння в якому ми сьогодні опинилися. Зібрані тут історії різні, історії трагічні, частина з них про тих, хто не повернеться вже", - зазначив один з організаторів виставки, завідуючий відділом Національного музею історії України Антон Богдалов.

На відкритті виставки були присутні деякі з її героїв - люди, чиї речі використані під час формування інсталяцій, зокрема козаки Братства - Олександр Бабич та Олександр Корнієнко.

Війна продовжується. За незліченними оманливими перемир'ями та припиненнями вогню точаться бойові дії і практично кожен день народжуються історії, подібні до представлених на виставці. "Життя триває, точиться війна", як казав Анатолій Лупиніс. І чим вона завершиться залежить від українців, від їхньої витримки та жаги до перемоги. І подібні заходи є певним підведенням історичних підсумків, нагадуванням сучасникам про важливість історичного моменту, в якому нам випала доля жити, та дороговказом на майбутнє - до перемоги. Саме тому Братство "Сокіл" долучилося до організації та участі у цій виставці та інших заходах Національного музею історії України, які також будуть висвітлені на нашому сайті. Сподіваємося, що невдовзі виставка "Історії з війни" отримає своє логічне завершення і прикрашати експозицію будуть вже прапори перемоги.

Виставка "Історії з війни" в Національному музеї історії України триватиме впродовж місяця.











ТСН - У київському Музеї історії України відкрилася виставка солдатських доль. 19 розповідей про реальні події. Жетон смертника загиблого ворога, прострілені снайпером 5 російських рублів, чи не найбільший прапор АТО та речі наймолодших загиблих солдатів російсько-української війни.

http://www.5.ua | "Історії з війни" розповідають у Національному музеї історії України. Там презентували 19 експонатів - особистих речей бійців, їхніх трофеїв чи предметів, які вони знайшли у покинутих місцевими жителями будинках.

19 історій АТО. QHA Агентство Кримські Новини.

UA:Перший. В Національному історичному музеї відкрилася виставка історій з війни на Донбасі.

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.