Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Фотовиставка присвячена 11 ОМПБ
 21.12.2015

20 грудня у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» пройшла фотовиставка "Героїчний 11 окремий мотопіхотний батальйон "Київська Русь".

З ідеєю проведення виставки звернувся до волонтерів та громадськості полковник Олександр Макаревич, який побував на початку весни 2015 року на передових опорних пунктах 11 ОМПБ в районі ДАП. Там він відзняв велику кількість фото- та відеоматеріалів, і навіть взяв участь у бойових чергуваннях. Його як військового психолога настільки вразило життя бійців на передовій, що він вирішив почати доносити цю інформацію до громадськості.

"Бійці не підуть до психологів, а особливо в клініку. Та й на передовій їм це не потрібно" - каже Олександр Макаревич, - "Замість психологів в військових колективах потрібні "масовики-затійники", потрібне донесення інформації до кожного солдата на передовій: преса, спеціальні листівки та бюлетені - це все не так дорого коштує. Ця виставка також є елементом психологічної реабілітації бійців, які зустрічаються та спілкуються з бойовими товаришами. Ну і звичайно вона призначена також для цивільних людей, які зможуть хоча б через фото та відео відчути те, що відбувається на війні".

За допомогою відомого волонтера - Анастасії Довбиш, яка вже організовувала кілька благодійних заходів для бійців 11-го батальйону, було розповсюджено інформацію про підготовку виставки, і знайшлися небайдужі громадяни, що допомогли фінансово і організаційно.

Так вийшло, що на відкриття виставки козаки Братства (вони ж бійці 11-го батальйону) прийшли першими, і застали Олександра Макаревича за закінченням інсталяції. Тож допомогли автору зібрати останні стенди, оскільки виставка відразу по відкриттю наповнилася відвідувачами.





Звичайно, на виставку зійшлися і бійці батальйону. Тому кожного новоприбулого бійця радісно вітали.



Не обійшлося і без спогадів, та жвавих обговорень бойових операцій.



Багато відвідувачів прийшло з дітьми.

Окремий стенд був присвячений полеглим воїнам.

Сам автор виставки встигав не лише спілкуватися з відвідувачами, але й знімати все на відео.

Пан Олександр планує зразу по закінченні виставки в Києві відправити її на предову, де зараз виконує нове бойове завдання 11 ОМПБ. Він зацікавлений в подальших презентаціях виставки для всіх бажаючих.

А ми хочемо подякувати всім, завдяки кому відбулася ця виставка, адже в таких подіях теж кується наша майбутня перемога.

Слава Україні!

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.