Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Великодня писанка
 1.5.2016

24 квітня в місті Борисполі відбувся майстер-клас "Великодня писанка", організований Свято-Миколаївським храмом УПЦ (КП) для місцевої громади. Метою заходу було ознайомлення дітей з такою частиною української традиційної культури та напрямком народного образотворчого мистецтва, як писанкарство.  Розуміючи потребу в популяризації справжньої народної культури на фоні засилля "псевдофольклору", громадська організація "Товариство учасників бойових дій "Спас-Україна" направила свого представника, Котліну Анну, молоду майстриню з писанкарства, дипломантку київських і всеукраїнських фольклорних конкурсів та фестивалів, стипендіатку президентської стипендії молодим майстрам народного мистецтва 2016 року, для проведення майстер-класу.

Відвідувачами майстер-класу стали близько сотні дітей з батьками, які з інтересом та завзяттям взялися практично знайомитися з досвідом писанкарства Анни. Анна пояснила принципи написання писанок, розкрила особливості розпису великоднього яйця. Практичне знайомство з традиційною культурою принесло дітям та батькам багато позитивних емоцій та цінний досвід особистої участі.

Анна поділася своїми враженнями від проведеного заходу:
“Це був один з найбільш масових майстер-класів для дітей, які я проводила. За звичай, з великою кількістю учасників працюють кілька майстрів, та бажання і наполегливість допомогли провести його своїми силами. Це стало можливо завдяки моєму братові Михайлу, місцевим волонтерам та турботливим батькам, які активно включилися в роботу. Ця очікувана подія знайомства з мистецтвом писанкарства відбулася. Дякую всім, хто допоміг провести цей захід. Для мене це неоціненний досвід.”

Товариство "Спас-Україна" висловлює подяку отцю Миколі та всій церковній громаді Свято-Миколаївського храму за підтримку української культури, ми і в подальшому будемо сприяти проведенню заходів, що популяризують традиційну культуру.

Фотозвіт:















Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.