Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Прес-анонс форуму «Досвід мужніх України»
 30.9.2016

30 вересня в Українському антикризовому центрі відбулась анонсова прес-конференція присвячена Всеукраїнському форуму “Досвід мужніх України”.

З 28 по 30 жовтня відбудеться Всеукраїнський форум «Досвід мужніх України». Організаторами є Міністерство молоді та спорту України спільно з управлінням молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації у партнерстві з Всеукраїнським об’єднанням військово-патріотичних організацій.

Голова відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту Микола Ляхович розповів про вимушену і абсолютно необхідну в умовах сьогодення мілітаризацію програм національно-патріотичного виховання міністерства. Одним з результатів впровадження Міністерством молоді та спорту стратегії національно-патріотичного виховання стало створення Всеукраїнського об'єднання військово-патріотичних організацій (ВОВПО) - локомотиву розвитку та впровадження нового бачення національно-патріотичного виховання громадськими організаціями по всій Україні.

З 18 національно-патріотичних заходів всеукраїнського рівня за 2016 рік, 14 відбулося за участі та сприяння ВОВПО.

За словами Миколи Ляховича: "Форум «Досвід мужніх України» стане своєрідним майданчиком, де будуть підбиті підсумки роботи за рік та обговорені й розроблені пріоритети на наступний."

Олександр Корнієнко, член правління товариства учасників бойових дій «Спас-Україна», наголосив на актуальній до цих пір проблемі створення єдиної системи підготовки резерву армії, як однієї з основних цілей військово-патріотичного виховання, та залучення до цього процесу ветеранів АТО, як носіїв бойового досвіду та морального авторитету в суспільстві. Майбутній форум запрошує учасників АТО зі всієї України, бажаючих долучитися до системи національно патріотичного виховання, яка формується завдяки зусиллям громадських організацій, що входять до ВОВПО та підтримці Міністерства молоді та спорту.
"Всі пам'ятають ситуацію, що склалася у 2014 році, коли, якщо б не добровольці, то наша армія не мала б резерву. Маючи бойовий і організаційний досвід утворення власних бойових підрозділів, ми закликаємо ветеранів та учасників АТО, звернутися до своїх обласних відділень Міністерства молоді та спорту, щоб взяти участь у цьому Форумі та поділитися своїм досвідом. Військова підготовка мусить мати свою систему, і її основою є якраз наші клуби військово-патріотичного виховання, які можуть і мають працювати в єдиній разом сформованій системі організації за своїми власними затвердженими програмами та відпрацьованими методиками." - зазначив Олександр.

«Ми бачимо у цьому основу сили, основу обороноздатності, основу незалежності нашої країни», – розповіла Наталя Топчій, представник Всеукраїнського об’єднання військово-патріотичних організацій. Вона наголосила на необхідності створення плану спільних дій, а по завершенню форуму вироблення резолюції за результатами роботи 8-ми секцій, яку подадуть на розгляд органам державної влади. Учасників очікують 100 осіб з 22 регіонів: по 4 від кожного (2 представників-учасників АТО і 2 громадськості)? які є фахівцями і мають практичні навички роботи.

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.