Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Військово-спортивна гра «Патріот»
 4.12.2016

З 25 по 27 листопада 2016 року на базі 1-ї окремої гвардійської танкової бригади (смт. Гончарівське, Чернігівського району Чернігівської області) відбулась військово-спортивна гра «Патріот», організована комунальним закладом Київської обласної ради «Київський обласний молодіжний центр», Київським обласним управлінням молоді та спорту спільно з ГС «Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій», за підтримки Генерального штабу ЗСУ та командування 1-ї окремої гвардійської танкової бригади. Командиром гри було призначено інструктора Центрального клубу прикладної підготовки «Спас» Олександра Котліна.

Захід розпочався екскурсією в Національний військово-історичний музей України, музей авіації та музей 1-ої ОГТБ з показом військової техніки.

26 команд з Київської, Полтавської, Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей були розподілені по взводах і ротах, та протягом трьох днів проживали в казармах за розпорядком дня військовослужбовців під командуванням сержантів та офіцерів 1-ї ОГТБ.

За цей час 200 хлопців та дівчат, представників військово-патріотичних та військово-спортивних клубів, історико-пошукових загонів та дитячо-юнацьких громадських організацій патріотичного спрямування ознайомилися з військовою технікою, яка перебуває на озброєні ЗСУ, побували на заняттях в навчальних класах та місцях паркування техніки, пройшли підготовку до стрільб, взяли участь у змаганнях з надання першої медичної допомоги, виконання залікових вправ з фізичної підготовки, військового рукопашного бою, нормативів розбирання/збирання автомату АК-74.

На полігоні були проведені змагання зі стрільби з АК-74, метання навчальної гранати та відбулося ознайомлення з основами тактичної медицини, техніки зв’язку, інженерної справи.

Фінальним випробуванням стала нічна військово-тактична гра «Сполох», що включала піший рейд, завдання з орієнтування на місцевості та цілевказання, випробування психологічної стресової стійкості учасників та умовний бій між взводами-учасниками з використанням технології «Лазертаг».

Злагодженість дій у складі взводів та чітке виконання навчально-бойового завдання визначили переможців гри.

Учасники гри продемонстрували високу готовність до виконання поставлених навчальних задач, гарну фізичну підготовленість, знання матеріальної частини АК-74, здатність до командного злагодження за короткий проміжок часу.

В загальному підсумку пройдених етапів військово-спортивної гри «Патріот» перше місце посіла команда військово-патріотичного клубу «Ніхто Крім Нас» (м. Тараща), друге – клуб «Окрема тактична група 23» (Хмельниччина), третє – клуб «Гарт» (м. Ржищів). Представникам команд переможців командуванням бригади було надано право спустити Держаний прапор на урочистому закритті гри «Патріот» на плацу 1-ї ОГТБ, після проходження урочистим маршем взводів-учасників гри.

Висловлюємо щиру вдячність за сприяння проведенню заходу командиру 1-ї окремої гвардійської танкової бригади полковнику Сергію Маленку, заступнику командира з виховної роботи полковнику Олегу Гуменному та представнику командування Сухопутних військ полковнику Ігорю Корбі.























































Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.