Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Всеукраїнський інструкторсько-методичний семінар «Кузня захисників України-2»
 21.3.2017

У квітні 2016 року «Всеукраїнським об’єднанням військово-патріотичних організацій» (ВОВПО) був започаткований перший інструкторсько-методичний семінар «Кузня захисників України» для інструкторів (керівників) військово-патріотичних організацій, що займаються вихованням дітей та молоді України. Захід був масштабним і дав можливість сотні однодумців із різних регіонів України познайомитися один з одним і отримати нові знання та можливість разом будувати єдину систему військово-патріотичного виховання юних українців.

Вже в цьому році «Кузня захисників України» набула форми програми тематичних семінарів. Основною метою є перепідготовка інструкторів (керівників) та підготовка нових інструкторів (виховників) з національного військово-патріотичного виховання дітей та молоді за новітніми сучасними програмами початкової військової підготовки з використанням стандартів НАТО і досвіду сучасних реалій ведення війни. Також за мету заходу було покладено проведення широкої кампанії з просвітництва щодо історії українського війська, героїки, української ідентичності та розвитку неформальної освіти. 

Так, керівним складом ГС «Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій» 18-19 березня був проведений перший в 2017 році тематичний Всеукраїнський інструкторсько-методичний семінар «Кузня захисників України-2». Програма семінару містила теоретичні та практичні заняття з військового рукопашу та поведінки в екстремальних умовах. Учасники із 9 регіонів України, які складалися із керівників та тренерів клубів зі своїми вихованцями-інструкторами, активістів військово-патріотичного виховання, вчителів предмету «Захист Вітчизни», волонтерів та учасники АТО, були радо прийняті ДПТНЗ «Бориспільский професійний ліцей» при сприянні Департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації. Завдяки неодноразовій плідній співпраці з цим закладом і допомозі Євгена Ломаки (ВПК «Боривітер») учасники були забезпечені якісним харчуванням, проживанням і місцем для занять. 

Два дні Юрій Пустовій (ВПСК «Каскад») та Олександр Корнієнко (Центральний клуб прикладної підготовки «Спас») ознайомлювали учасників семінару з військовим рукопашем: прикладна акробатика, захист від ударів, звільнення від захватів, захист від удару палкою і ножем, захист від погрози ножем, пістолетом та автоматом, зняття чатового, інтуїтивне тренування. Було проведені лекції по темі «Поведінка в екстремальних умов та бойових умовах», презентації діяльності ВОВПО і військово-патріотичних клубів. Також відбулася бесіда з Юрієм Юзичем (громадський діяч, НСОУ «Пласт») по темі «Сучасний стан національно-патріотичного виховання України та історія української боротьби за незалежність початку ХХ століття».

Після проходження навчання і випробовування кожен учасник отримав сертифікат та невеличкі презенти від організаторів. Всі вони повернулись на місця із новими знаннями, враженнями та досвідом, аби передати своїм вихованцям та однодумцям увесь той патріотичний дух та запал, який панував під час семінару.

Керівництво ГС ВОВПО висловлюємо подяку небайдужому до патріотичного виховання молоді представнику українського бізнесу Верещагіну Віталію Юрійовичу (ДП «Капарол») за допомогу в організації Всеукраїнського інструкторсько-методичного семінару «Кузня захисників України-2» на безкоштовній основі для активістів військово-патріотичного виховання дітей та молоді України. Та запрошує колег із всіх регіонів України до наступних семінарів, які пройдуть в цьому році весною і влітку.

Фотоматеріали від учасників семінару:

















Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.