Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Військово-патріотична гра "Вояцький дух-2017"
 2.10.2017

29 вересня - 1 жовтня 2017 року на базі 169 навчального центру ЗСУ «Десна» відбулася Відкрита військово-патріотична гра «Вояцький дух» для учасників віком 14-18 років. Програма гри була побудована з урахуванням сучасної бойової підготовки на досвіді бойових дій в АТО.

У грі взяли участь близько двохсот учасників - 32 команди військово-патріотичних клубів та навчальних закладів з Київської, Вінницької, Хмельницької, Полтавської, Львівської, Житомирської областей та міста Харкова.

Учасники гри мали гарну можливість продемонструвати та перевірити власні знання і навички у сфері початкової військової підготовки. Відповідні умови для цього були створені представниками 169 навчального центру.

В перший день гри учасники демонстрували навички стрільби з ПМ та АК, метання гранат з імітаційним підривником, проходили обкатку танком з метанням гранати, показували свій рівень фізичної та стройової підготовки.

Завданнями другого дня гри були: проходження психологічної смуги перешкод, надання домедичної допомоги в зоні обстрілу, проходження мінного поля, здійснення цілевказання ворожого об’єкту, здійснення радіопередачі даних, захоплення ворожого штабу, військовий рукопашний бій (показ елементів без зброї і зі зброєю),снайперська робота (переповзання, маскування і здійснення пострілів по визначеним цілям), тактика – протидія ворожій засідці, захоплення і підрив ворожого об’єкту, розбірка і збірка АК на час в положенні сидячі на колінах, розгортання в бойову лінію і переміщення на полі бою.

Логічним підсумком програми на третій день стала тактична гра «Сполох» - імітація бойового зіткнення з використанням спецобладнання – лазертаг, під час якої учасники демонстрували весь комплекс вмінь, злагодженість у командах та тактичну взаємодію з іншими командами.

Найкращі результати за підсумками гри показали команди: «ОТГ-23» (м. Шепетівка, Хмельницька область), Молодіжний військово-патріотичний спортивний клуб "Каскад" (м. Фастів, Київська область) та Білоцерківське навчально-виховне об'єднання «Звитяга» (м. Біла Церква, Київська область).

Представники Центрального клубу прикладної підготовки «Спас» увійшли до суддівської колегії гри: заступник голови Клубу Олександр Котлін став заступником головного судді, а інструктор Клубу Олександр Олешко – командиром 2-ї навчальної роти та суддею з фізичної та тактичної підготовки.

Під час урочистого закриття гри учасників привітали начальник Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної держадміністрації Попатенко Марина Миколаївна та заступник з виховної роботи начальника 169 навчального центру полковник Сагайдак Олександр Олександрович.

Захід завершився урочистим маршем всіх команд - учасниць гри.

Фотозвіт:















































Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.