Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

“Спас відроджується війною!“*
 25.1.2020

Наприкінці 2013-го року у зв’язку з ситуацією, що склалася в країні, Козацьке братство бойового Звичаю Спас «Сокіл» фактично призупинило всі свої проекти - вишкільні, економічні, інформаційно-просвітницькі тощо. Далі було те, для чого й існують козаки: збройна участь в обороні Краю від московських зайд та їх місцевих поплічників-новоросів. Козаки Братства з честю виконали свій обов’язок. Досвід участі в бойових діях проаналізовано, переглянуто принципи організації відповідної діяльності громади та підходи до популяризації і навчання спасу – «досвіду рукопашу Скупи, ратників, козаків і по сучасну практику, що був збережений у військових династіях українців»*. У грудні 2019-го року козаками братства прийнято рішення, про відновлення діяльності за певними напрямами, зокрема військово-прикладної підготовки молоді.

У зв’язку з цим заплановано низку заходів з відновлення організаційної спроможності Братства. 22-23 січня 2020-го року відбувся семінар-тренінг зі стратегічного та операційного планування діяльності. Висловлюємо щиру подяку капітану у відставці Сергію Попову (м. Івано-Франківськ) за якісно виконану тренерську роботу, проявлені розуміння, терпіння та наполегливість.

*з листів Леоніда Безклубого (архів Братства).

Клуб "Спас"




Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.