Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Архів новин за 2015 рік


Козацький Новий Рік
24.12.2015

22 грудня в Києві на Трухановому острові представники звичаєвого козацтва: ті, хто воював та ті, хто підтримував і допомагав із обладнанням та матеріально-технічним забезпеченням , з родинами відсвяткували прихід нового сонячного року. Звичаєві бойові ігри, козацьке коло та святкова трапеза з кулішем – не псевдофольклорний показовий виступ для туристів, а реальне знайомство дітей з світом і духом Традиції.

Докладніше >>>



Фотовиставка присвячена 11 ОМПБ
21.12.2015

20 грудня у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» пройшла фотовиставка "Героїчний 11 окремий мотопіхотний батальйон "Київська Русь".

Докладніше >>>



Виставка "Історії з війни" (оновлено)
7.12.2015

За участі та підтримки Братства "Сокіл" у Національному музеї історії України 9 грудня відкрилася виставка "Історії з війни".

Донецький аеропорт, Піски, Сіверський Донець - місця, які стали мовчазними свідками хоробрості та взаємопомочі, надії та сподівань українських бійців.
Сєвєр, Чуб , Сепар – люди, чиї історії зберігаються в серцях матерів та друзів.
19 історій тих, кого війна змусила захищати свою родину, відстоювати себе та боротись за самостійність нашої держави.

Докладніше >>>



11-й окремий мотопіхотний батальйон (11-й батальйон Територіальної оборони Київської області): аналіз питань формування, призначення та застосування у бойових діях за період 2014-2015 років.
6.12.2015

До Дня української армії починаємо публікацію статей та відеоматеріалів присвячених армійським реаліям, проблематиці розвитку армії та її реформам.


У березні 2014 року, в зв’язку з загрозою повномасштабної війни з Росією, у Олександра Гуменюка та групи офіцерів з’явилася ідея формування батальйону Територіальної Оборони Київської області. З цією ініціативою вони зверталися до Міноборони, Генштабу, Київського обласного військомату та навіть Київської обласної держадміністрації. 19 березня вважається датою заснування батальйону та створення основи його організаційного ядра. Протягом березня-квітня було сформоване оргядро та проведено кілька зборів на базі обласного військомата та його казарм в районі ДВРЗ (які визначалися як можлива майбутня база батальйону).

Докладніше >>>



Територіальна оборона
20.11.2015
За матеріалами, що знаходяться у відкритому доступі та згідно теми доповіді представників  Товариства учасників бойових дій на круглому столі «Реалії та перспективи реформування української армії» (Національний музей історії України, жовтень 2015 року).

Сукупність керівних принципів, воєнно-політичних, воєнно-стратегічних, воєнно-економічних і військово-технічних поглядів на забезпечення воєнної безпеки України - Воєнна доктрина України 2004 року* - у своїй частині «Воєнно-стратегічна складова Воєнної доктрини» визначає, що «характер загроз національній безпеці України у воєнній сфері визначає необхідність мати у складі Збройних Сил України такі функціональні структури, як Об’єднані сили швидкого реагування, Основні сили оборони та Стратегічні резерви».
Курс на створення малочисельної контрактної (професійної) армії було підтверджено із затвердженням Державних програм розвитку Збройних Сил України на період до 2005 року та у 2006-­2011 роках.

Докладніше >>>



Вітаємо!
16.10.2015

Щиро вітаємо нашого бойового побратима, начальника медичної служби 11 батальйону, козака Валерія Федоровича Заболотнікова з народженням онука Антона!



Зі Святом Покрови!
14.10.2015

Минуло вже майже півтора року з моменту як ми - козаки Всеукраїнського Козацького Братства Спас опинилися у вирі війни з Росією (більше відомої офіційно як АТО) в складі 11 Батальйону Територіальної Оборони (11 БТрО, з грудня 2014 – 11 окремий мотопіхотний батальйон).

11 батальйон за 2014-2015 роки пройшов славний бойовий шлях, і хоча через відсутність в його лавах народних депутатів, відомих блогерів чи просто піарників, він не набув широкої популярності, нам є чим пишатися. Адже під час обох кампаній батальйон успішно воював на відтинках фронту, які входили до «найгарячіших».

Докладніше >>>


Архів новин

Клуб "Спас"



Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.