Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Архів новин за 2018 рік


Вітаємо!
19.10.2018


Вітаємо нашого бойового побратима Корнієнка Олександра з набуттям статусу ветерана військової служби!

Козак і в ХХІ столітті залишається в першу чергу воїном – захисником Землі-Матері України. Олександр Корнієнко – один з тих, для кого слова: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу, і покажем, що ми, браття, козацького роду!» - не тільки рядки з тексту Державного гімну України, а непорушна клятва українській нації і обітниця воїна.

Нехай, пане-товаришу, твої ангели-охоронці і надалі оберігають тебе!

Слава Україні!



Покрова-2018
15.10.2018


Нехай сприяє та хранить нас Покрова Пресвятої Богородиці Діви, заступниця козацька!

Слава Богу, що ми козаки!

Докладніше >>>



Вітаємо!
31.8.2018

Вітаємо нашого братчика, ветерана українсько-російської війни, майора поліції, засновника та командира батальйону особливого призначення "Харків-1", козака Сергія Янголенка з офіційним призначенням на посаду начальника Дружківського відділення Краматорського відділу національної поліції України.



В серпні 2014-го
26.8.2018

Чотири роки тому ми, будучи бійцями 11 БТрО, стали учасниками та свідками подій, що розгорнулися на Дебальцевському плацдармі. Загальний перебіг подій першої бойової кампанії (літо-осінь 2014 року) батальйону був описаний нами у статті «11-й ОМПБ (11 БТрО Київської області): аналіз питань формування, призначення та застосування у бойових діях за період 2014-2015 років», а даною статею ми хочемо розкрити  подробиці виконання деяких бойових задач серпня 2014 року.

Докладніше >>>



Форпост-Північ: Пробудження Нації
25.8.2018


З 12 по 18 липня в с.Матіївка, що біля Батурина відбулась Всеукраїнська національно-патріотична акція "Форпост-Північ: Пробудження Нації".

Докладніше >>>



Кривавий серпень
17.8.2018

«Кривавий серпень» - саме так охрестили українські журналісти серпень 2014 року. Станом на 19 серпня 2014 року в районі Савур-Могили, Шахтарська, Жданівки, Ясинуватої, Іловайська, Перевальська, Алчевська, Луганська відбувалися найзапекліші бої. У тому ж місяці відбулося відкрите вторгнення регулярних підрозділів Збройних Сил Російської Федерації на територію України, активізувалися терористичні групи противника в районі Слов’янська та в Краснолиманському напрямі.

Саме на серпень 2014 року припадає пік втрат наших вояків. Згідно даних Книги Пам’яті у тому місяці Україна втратила 702 своїх воїна.

Докладніше >>>



 Відновлення проекту видання книги О.Косухи
"Вільний спосіб життя"
17.6.2018

За рік до початку російської агресії, анексії Криму та вторгнення на Донбас терористично-окупаційних військ "духовно-скрєпной", Козацьким Братством бойового Звичаю Спас "Сокіл" за домовленістю з автором, нашим братчиком Олександром Косухою, було розпочато роботу з підготовки до офіційного видання книги "ВІЛЬНИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ. Незнищенна традиція воїнів-охоронців Краю та споконвічні принципи самоорганізації українців".

Докладніше >>>



Співробітництво Україна – НАТО
12.5.2018

Члени Товариства учасників бойових дій «СПАС-Україна», офіцери резерву Збройних Сил України Олександр Олешко, Андрій Лагутін та Олександр Корнієнко успішно пройшли перепідготовку по курсу «Маркетинговий менеджмент» по програмі НАТО-Україна з реформування сектору безпеки і оборони під керівництвом провідних вчених Інституту економіки і управління в нафтогазовому комплексі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Докладніше >>>



Фотозвіт "Холодноярівський табір Січової школи Центрального клубу прикладної підготовки "Спас"
12.5.2018

Центральний клуб прикладної підготовки "Спас" в особі членів та засновників - учасників АТО та діючих військовослужбовців - висловлює подяку інструктору Клубу Дмитру Рябому та члену Ради Українського козацтва при Київській обласній державній адміністрації Василю Середенку за активну участь у відновленні традиції організації та проведення холодноярівських польових вишколів для молоді, яка тимчасово була перевана обставинами війни.

Докладніше >>>



Четверта річниця 11-го батальйону
7.5.2018

4 травня 11-му окремому мотопіхотному батальйону виповнилося 4 роки.

Докладніше >>>



250 років з початку Коліївщини
1.5.2018
Пам'ятник Гонті та Залізняку в Умані

В травні 1768 року, 250 років тому, в Холодному Яру на Чигиринщині почалося масштабне українське повстання проти польських окупантів, яке отримало в історії назву Коліївщина. Не дивлячись на поразку повстання, воно так налякало ворогів України, що до цих пір не вщухають підлі маніпуляції, наклепи та інші елементи інформаційної війни.

Докладніше >>>



100-річчя Кримського походу Болбочана та Хортиця
26.4.2018

«Ви особливо багато працюєте і думаєте над тим,
аби не розсердити і догодити Вашим Московським товаришам – більшовикам, і не бачите того, що більшовизм веде Україну до «єдиної Росії»
(Петро Федорович Болбочан у листі до В. Виниченка)

20 квітня у Національному заповіднику «Хортиця» відбувся круглий стіл "Хортиця та Кримський похід Болбочана (до 100-ої річниці видатної військової операції)".
В роботі круглого столу з доповіддю «Бої за Чонгар: 1918 рік та сучасність» взяли участь представники Товариства учасників бойових дій «СПАС-Україна» Олександр Олешко та Олександр Корнієнко.

Докладніше >>>



Петро Билина «Війна кличе. Стань переможцем! Нотатки на полях російсько-української війни»
25.4.2018

Представляємо книгу, автором якої є братчик Петро Билина «Війна кличе. Стань переможцем! Нотатки на полях російсько-української війни».

Докладніше >>>



Сплав по Південному Бугу
3.4.2018

23-31 березня інструктори та представники Центрального клубу прикладної підготовки "Спас" пройшли реалізаційний етап програми підготовки інструкторів з дитячо-юнацького туризму - сплав на катамаранах по Південному Бугу. Організатори заходу та програми підготовки інструкторів - Київський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання.

Докладніше >>>



Зустріч ветеранів
28.2.2018

25 лютого за ініціативи Товариства учасників бойових дій "Спас-Україна" відбулася зустріч ветеранів війни з Росією.

Зараз активно обговорюється тема соціально-психологічної адаптації ветеранів. Ми бачимо рішення у нормальному спілкуванні, взаємодопомозі, фізичній та суспільній активності ветеранів.

В подальшому ми будемо продовжувати і розвивати тематику рекреаційних та адптаційних заходів для ветеранів.



Вітаємо!
27.2.2018

Товариство учасників бойових дій "Спас-Україна" вітає нашого побратима Андрія Лагутіна з отриманням нагороди "Честь. Слава. Держава" за мужність, патріотизм та високу громадянську позицію від громади міста Києва.



Військово-спортивний турнір “Бойова готовність” пам’яті лейтенанта Івана Ступака
1.2.2018

27 – 28 січня 2018 року у місті Фастів, на базі військово-патріотичного спортивного клубу “Каскад”, пройшов Відкритий всеукраїнський військово-спортивний турнір “Бойова готовність” в пам’яті загиблого воїна АТО лейтенанта Івана Ступака.

Докладніше >>>



10-ті роковини Леоніда Безклубого
27.1.2018

Десять років тому відійшов у вічність Леонід Петрович Безклубий. І водночас завершилася ціла епоха «козацтва 90-х». Зерно Козацького Звичаю було дано всім зацікавленим (навіть тим, хто шукав лише бойову систему), кожен зробив свій особистий моральний вибір чим це зерно проросте: козаччиною чи шароварництвом плюгавців.

Докладніше >>>



Вітаємо!
17.1.2018

Вітаємо Голову Правління ГО "Товариство учасників бойових дій "Спас-Україна" та інструктора Клубу "Спас" лейтенанта Олешка О.Л. з врученням представниками Міністерства оборони України державної нагороди - медалі "Захиснику Вітчизни" (згідно Указу Президента України №551/2016 від 12.12.2016) - За особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, вірність військовій присязі, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час виконання бойових задач в районі ДАП, населених пунктів Спартак, Опитне, Водяне та м.Авдіївка Донецької області.


Архів новин

Клуб "Спас"



Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.