Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Архів новин за 2016 рік


Загальні збори ГС «Крила 8 сотні»
31.12.2016

17 грудня спілка «Крила 8 сотні» провела Загальні збори, під час яких був доведений звіт Голови Правління Спілки стосовно діяльності у 2016 році. У Київ прибули керівники відокремлених підрозділів та члени спілки з Київської, Полтавської, Харківської, Запорізької, Чернігівської, Черкаської, Рівненської, Івано- Франківської, Львівської, Луганської, Житомирської, Вінницької, Кіровоградської областей.

Докладніше >>>



Військово-спортивна гра «Патріот»
4.12.2016

З 25 по 27 листопада 2016 року на базі 1-ї окремої гвардійської танкової бригади (смт. Гончарівське, Чернігівського району Чернігівської області) відбулась військово-спортивна гра «Патріот», організована комунальним закладом Київської обласної ради «Київський обласний молодіжний центр», Київським обласним управлінням молоді та спорту спільно з ГС «Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій», за підтримки Генерального штабу ЗСУ та командування 1-ї окремої гвардійської танкової бригади. Командиром гри було призначено інструктора Центрального клубу прикладної підготовки «Спас» Олександра Котліна.

Докладніше >>>



ЮНЕСКО визнала козацькі пісні Дніпропетровщини об'єктом нематеріальної спадщини, що потребує охорони
30.11.2016

Організація об’єднаних націй з питань освіти, науки та культури (UNESCO) внесла козацькі пісні Дніпропетровщини до списку об'єктів нематеріальної спадщини, які потребують термінової охорони. В козацьких піснях Дніпропетровської області оповідається про трагедію війни та взаємовідносини козаків. Пісенна традиція практикується трьома групами виконавців – «Криниця», «Богуславочка» і «Першоцвіт», в них беруть участь і чоловіки, і жінки.

Докладніше >>>



"Батя. Дзвони долі"
7.11.2016

4 листопада 2016 року в рамках святкування 80-річчя студії «УкрКіноХроніка» в столичному в кінотеатрі «Ліра» відбулася прем'єра фільму "Батя. Дзвони долі", присвяченого пам'яті першого командира 11 БТРО "Київська Русь" Олександра Леонідовича Гуменюка.

Докладніше >>>



Змагання зі стрільби присвячені пам'яті загиблого Героя України Олега Міхнюка
4.11.2016

26-27 жовтня у м.Києві на базі Міжрегіонального центру профтехосвіти автомобільного транспорту та будівельної механізації відбулися Всеукраїнські спортивні змагання зі стрільби присвячені пам'яті загиблого учасника антитерористичної операції Героя України Олега Міхнюка, організовані та проведені Громадською спілкою «Крила 8 сотні» разом з представниками навчального закладу. Представники Товариства учасників бойових дій "Спас-Україна" увійшли до керівництва стрільбами.

Докладніше >>>



Парламентські слухання
20.10.2016

19 жовтня представники Товариства учасників бойових дій "Спас-Україна" у складі ГС "Крила 8 Сотні" взяли участь у Парламентських Слуханнях за темою: "Державні гарантії соціального захисту учасників антитерористичної операції, Революції Гідності та членів їх родин: стан і перспективи".

Докладніше >>>



Відновлення історичної справедливості почалося
20.10.2016

18 жовтня 2016 року колегія суддів Апеляційного суду Київської області ухвалила, що холодноярські отамани Ларіон Загородній, Мефодій Голик-Залізняк, Денис Гупало, Юрій Дроботківський, козаки Олексій Добровольський, Тиміш Компанієць, Іван Ляшенко, Василь Ткаченко, член Холодноярського повстанського комітету Григорій Яковенко з Чернігівщини та полковник Костянтин Здобудь-Воля (Блоха) з Кубані були необґрунтовано засуджені – "з політичних мотивів", та визнати їх такими, що підлягають реабілітації на підставі ст.1 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні». Ухвала оскарженню не підлягає.

На 26-му році незалежності України справа відновлення історичної справедливості щодо героїв визвольних змагань нарешті зрушила з місця, і відбулося це лише завдяки тому, що справу взяв під особистий контроль генпрокурор Юрій Луценко та про її рішення клопотали народні депутати.

Докладніше >>>



Прес-анонс форуму «Досвід мужніх України»
30.9.2016

30 вересня в Українському антикризовому центрі відбулась анонсова прес-конференція присвячена Всеукраїнському форуму “Досвід мужніх України”.

Докладніше >>>



Вітаємо!
30.9.2016

Вітаємо засновника та члена Правління Товариства учасників бойових дій "Спас-Україна" козака Олександра Корнієнка з присвоєнням позачергового військового звання - молодший лейтенант.
Нехай слава України зміцнюється сумлінною службою її воїнів!



Пам'яті Олександра Козенка
14.9.2016

2 роки тому - 14 вересня 2014 року - в бою з московськими окупантами загинув наш товариш, звичаєвий козак та вірний син України Олександр Козенко.

Вічна пам'ять і слава герою!



25 років відновлення незалежності України
25.8.2016

Представники Товариства учасників бойових дій "Спас-Україна" взяли участь у військовому параді до Дня Незалежності України та Марші Нескорених 24 серпня 2016 року.

Слава Україні! Героям Слава!

Докладніше >>>



Другі роковини
15.8.2016

14-15 серпня 2016 року у м. Вишгороді та м. Києві відбулися поминальні заходи за воїнами 11-го батальйону - командиром батальйону Олександром Гуменюком, розвідником Олегом Онікієнком та помічником кулеметника Євгенієм Єрмаковим, які загинули у боях з ворогом, захищаючи Україну, 15 серпня 2014 року.

Докладніше >>>



Патріотичний табір для дітей АТО у Карпатах
18.7.2016

Члени Товариства учасників бойових дій «Спас-Україна», інструктори Центрального клубу прикладної підготовки «Спас» долучилися до організації та взяли безпосередню участь у Всеукраїнському літньому фізкультурно-оздоровчому патріотичному таборі  для сімей учасників АТО з дітьми, організованому Громадською Спілкою «КРИЛА 8 СОТНІ», який пройшов з 6 по 13 липня 2016 року в м. Яремче Івано-Франківської області.

Докладніше >>>



Анонс табору на Громадському радіо
5.7.2016

З 6 по 13 липня 2016 року в Яремче відбудеться Всеукраїнський літній фізкультурно-оздоровчий патріотичний табір для сімей учасників АТО з дітьми, організований Громадською Спілкою «КРИЛА 8 СОТНІ» за участі ГО "Товариство учасників бойових дій "Спас-Україна". Пропонуємо увазі наших читачів виступ-анонс у програмі "Київ-Донбас" на Громадському радіо, присвячений майбутньому табору.

Докладніше >>>



Майстер-клас з військового рукопашу
24.6.2016

15-17 червня 2016 року в селі П’ятихатки Обухівського району Київської області на базі Навчального полігону Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр» ДСНС України відбувся обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)».

Докладніше >>>



Вітаємо!
11.6.2016


Вітаємо нашого товариша, командира Батальйону особливого призначення "Харків-1", козака Сергія Янголенка та його дружину Ольгу з народженням доньки!

Здоров'я новонародженій та злагоди й добробуту всій козацькій родині!



Крила 8 сотні
9.6.2016

03 червня 2016 року в місті Києві, в Будинку офіцерів відбулось розширене засідання Правління Громадської Спілки «Всеукраїнське громадське об'єднання родин загиблих та безвісти зниклих, учасників антитерористичної операції, ветеранів війни та активістів волонтерського руху «КРИЛА 8 СОТНІ». На засіданні були присутні члени Правління , керівники відокремлених регіональних підрозділів Спілки та діючий актив Спілки.

Докладніше >>>



Пам’ятаймо!
1.6.2016

29 травня бійці 11 ОМПБ - представники Товариства учасників бойових дій «Спас-Україна» разом зі своїми бойовими побратимами з міста Вишгорода передали почесні нагороди «Лицарський хрест України» і нагрудні знаки «11 батальйон Київська Русь» родинам загиблих воїнів – Євгенія Єрмакова та Дениса Ханчича, та вшанували їхню пам’ять.

Докладніше >>>



Хрестини
1.6.2016

У Свято-Миколаївському храмі міста Борисполя відбувся обряд хрещення Олександра Корнієнка (молодшого). Члени Товариства учасників бойових дій «Спас-Україна» з сім’ями відвідали хрестини та привітали родину Корнієнків з початком нового етапу в житті. Окрему подяку висловлюємо священнослужителям Свято-Миколаївського храму протоієрею Михайлу Гуменюку, протоієрею Івану Касеничу та настоятелю Миколі Кравчуку за участь у житті місцевої громади та підтримку національно-культурного розвитку Борисполя!

Докладніше >>>



11-му Батальйону 2 роки!
4.5.2016

3 травня 2016 року в приміщенні Київської обласної державної адміністрації відбулося відзначення другої річниці з дня створення 11-го Батальйону територіальної оборони (зараз 11 ОМПБ).

Докладніше >>>



Національно-патріотичне виховання
2.5.2016

22-24 квітня 2016 року в місті Біла Церква Міністерством молоді та спорту України спільно з Київською обласною державною адміністрацією, в партнерстві з Всеукраїнським об’єднанням військово-патріотичних організацій було проведено Всеукраїнський семінар «Кузня захисників України», в якому взяли участь представники Товариства учасників бойових дій «Спас-Україна» та Центрального клубу прикладної підготовки «Спас».

Докладніше >>>



Великодня писанка
1.5.2016

24 квітня в місті Борисполі відбувся майстер-клас "Великодня писанка", організований Свято-Миколаївським храмом УПЦ (КП) для місцевої громади. Метою заходу було ознайомлення дітей з такою частиною української традиційної культури та напрямком народного образотворчого мистецтва, як писанкарство.  Розуміючи потребу в популяризації справжньої народної культури на фоні засилля "псевдофольклору", громадська організація "Товариство учасників бойових дій "Спас-Україна" направила свого представника, Котліну Анну, молоду майстриню з писанкарства, дипломантку київських і всеукраїнських фольклорних конкурсів та фестивалів, стипендіатку президентської стипендії молодим майстрам народного мистецтва 2016 року, для проведення майстер-класу.

Докладніше >>>



Спас-Україна
1.5.2016

29 березня 2016 року була офіційно зареєстрована громадська організація "Товариство учасників бойових дій "Спас-Україна". Організація була створена внаслідок прийняття рішення зборами активу київського осередку (сотні) ГО «Козацьке братство бойового Звичаю Спас «Сокіл» - учасників антитерористичної операції (АТО), з метою підвищення ефективності виконання окремих завдань, які стояли перед Братством «Сокіл» у довоєнний період. Фактично, «Товариство учасників бойових дій «Спас-Україна» є правонаступником Братства «Сокіл» та юридичним інструментом в секторі протидії антиукраїнській пропаганді, розвитку оборонно-масового руху, фізичної культури та спорту, військово-патріотичного виховання, поширення та реалізації ідеї територіальної оборони.

Слава Україні!



Вітаємо!
5.4.2016


Вітаємо нашого братчика козака Олександра Корнієнка та його дружину Ольгу з народженням сина Олександра! Приєднуємося до всіх вітань від побратимів з 11 ОМПБ та Батальйону особливого призначення "Харків-1": Бажаємо новонародженому міцного здоров'я і козацької вдачі, вирости таким, як батько - справжнім Козаком, охоронцем рідного краю!

Козацькому роду нема переводу!



11 ОМПБ. Річниця початку кампанії під ДАП.
10.2.2016

10 лютого 2015 року 11 Батальйон "Київська Русь" зайняв лінію оборони під донецьким аеропортом: Водяне - Опитне - "Зеніт" - Шахта Бутовка. Пропонуємо нашим відвідувачам короткий відеоролік про бойові дії за участі бійців 11 ОМПБ на шахті Бутовка. Шахта була звільнена від бойовиків 26 січня 2015 року десантниками 95 ОАЕМБР, а 10 лютого 11 Батальйон змінив 95 Бригаду і утримував позиції до своєї ротації 16 травня. Бойова обстановка в районі ДАП і через рік продовжує залишатися напруженою, не дивлячись на жодні мирні домовленості.




Підстави війни
13.1.2016

Навіть через два роки після початку російсько-української війни продовжують звучати розмови про «громадянську», «не нашу» та «абсолютно безпідставну» війну.  Таким чином, прикриваючись природнім прагненням до миру,  діє ворожа пропаганда. Вже давно назріла нагальна проблема інформаційної протидії і, на жаль, поки що не видно системної роботи в цьому напрямку з боку будь-яких офіційних структур. Для нас причини цього конфлікту давно були зрозумілими, і після безпосередньої участі у війні ми лише отримали підтвердження своїм думкам, тож вважаємо за потрібне поділитися ними з громадськістю.

Докладніше >>>


Архів новин

Клуб "Спас"



Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.