Військове братство








Наша кнопка:


Наші партнери:



ГО ТУБД "Спас-Україна" не співпрацює, та не має жодного відношення до ВГО "Всеукраїнська федерація "Спас" та її регіональних структур.

Архів новин за 2017 рік


З Новим Роком!
31.12.2017

Товариство учасників бойових дій "Спас-Україна" та Центральний клуб прикладної підготовки "Спас" вітають українців з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим!

Докладніше >>>



Сепаратистські тенденції у сучасній Росії
30.12.2017

У контексті гібридного протистояння України з Росією питання розвитку сепаратистських рухів у РФ як фактору її послаблення зсередини набуває особливого значення. У середовищі українських та західних експертів часто лунають більш чи менш обґрунтовані прогнози щодо можливості розпаду РФ. Проте необхідно визнати, що експертні оцінки потенціалу існуючих відцентрових тенденцій гіперболізовані й часто базуються на суб’єктивному трактуванні окремих подій чи рішень.

Докладніше >>>



Семінар "Досвід Мужніх - 2017"
30.11.2017

25-26 листопада 2017 року на Київщині, у Миронівському районі у селі Карапиші, на базі дитячого закладу оздоровлення та відпочинку “Зоряний” управлінням молодіжної політики та національно-патріотичного виховання спільно з Комунальним закладом Київської обласної ради “Київський обласний молодіжний центр” та громадською спілкою “Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій” було проведено семінар “Досвід Мужніх”.

Докладніше >>>



Всеукраїнський семінар-тренінг «Форпост-Північ»
2.11.2017

24-28 жовтня в місті Батурині на Чернігівщині за підтримки Міністерства молоді та спорту України відбувся Всеукраїнський національно-патріотичний семінар-тренінг “Форпост–Північ“.

Докладніше >>>



Вічна пам'ять!
31.10.2017


Вчора під Києвом була вбита з засідки Аміна Окуєва, а її чоловік Адам Осмаєв отримав вогнепальні поранення.

Докладніше >>>



Свято Покрови в "Українському селі"
15.10.2017

14 жовтня на запрошення музею Етнографічного комплексу "Українське село" та автентичного фольклорного колективу "Майстерня українського свята" представники Центрального клубу прикладної підготовки "Спас" провели майстер-клас з рукопашу гопки-спас для гостей етнографічного комплексу, та відсвяткували разом з рідними та друзями свято Покрови.

Докладніше >>>



Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека - 2017»
15.10.2017

З 10 по 13 жовтня 2017 року у Міжнародному виставковому центрі відбулася XIV Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека». Міжнародна виставка «Зброя та безпека» вже 14 рік поспіль демонструє найкращі технології українських та іноземних розробників і виробників у сфері безпеки, оборони та спеціальної техніки, і з кожним роком набирає потужності як за кількістю її учасників, так і за якістю представленої продукції. Для представників ТУБД «Спас-Україна» відвідування цієї надзвичайно цікавої виставки вже стало багаторічною традицією,  тож маємо з чим порівняти нинішню експозицію.

Докладніше >>>



Військово-патріотична гра "Вояцький дух-2017"
2.10.2017

29 вересня - 1 жовтня 2017 року на базі 169 навчального центру ЗСУ «Десна» відбулася Відкрита військово-патріотична гра «Вояцький дух» для учасників віком 14-18 років. Програма гри була побудована з урахуванням сучасної бойової підготовки на досвіді бойових дій в АТО.

Докладніше >>>



Вшанування пам'яті Дениса Ханчича
15.9.2017

14 вересня відбулося вшанування пам'яті Дениса Ханчича, гранатометника 1 взводу 1 роти охорони 11 батальйону територіальної оборони, що загинув під час виконання бойового завдання в районі смт. Чорнухине Луганської області

Докладніше >>>



Лава безсмертних - Олександр Козенко
14.9.2017

14 вересня 2014 року під час виконання бойового завдання в районі смт. Чорнухине Луганської області загинув кулеметник 1 взводу 1 роти охорони 11 батальйону територіальної оборони Олександр Козенко - олександрійський звичаєвий козак, поет, танцюрист, музикант.

Докладніше >>>


Військово-патріотична гра "Юний розвідник України"
5.9.2017

На Київщині, на теренах м. Фастів 2-3 вересня пройшла  військово-патріотична гра "Юний розвідник України", присвячена Дню військової розвідки України.

Докладніше >>>



Пам'ятаймо
16.8.2017

15 серпня відбулося вшанування пам'яті українських воїнів - Олександра Гуменюка, Олега Онікієнка та Євгенія Єрмакова.

Вічна пам'ять полеглим захисникам України. Вони мають силу поки пам'ятаємо, ми - поки шануємо.



Інтерв'ю О.Олешка з серії бліц-розмов БЖ «ДЕСЯТЬ ЗАПИТАНЬ»
13.8.2017

Це інтерв'ю було запропоноване Євгенією Більченко, професором департаменту культурології Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, як конструктивне продовження дискусії з приводу традиціоналізму (який був оголошений письменником та філософом Умберто Еко однією з основних ознак "вічного фашизму" - нічого дивного, деякі форми демократії вже також названі фашистськими з легкої руки ліберальних мислителів). Нажаль, в стислому форматі інтерв'ю неможливо викласти таку непросту для опису термінологією модерну тему традиціоналізму, але ми це обов'язково зробимо в окремій тематичній статті.

1. Представте себе двічі. Уявіть, що перша ваша самопрезентація – це візитка для суспільства, а друга – «прес реліз» для Бога. Українець, козак, традиціоналіст, вибачте за тавтологію. Бог «прес-релізів» не потребує.

Докладніше >>>



"Кузня захисників України-4"
8.6.2017

2-4 червня у м. Тернополі відбувся Всеукраїнський інструкторсько-методичний семінар "Кузня захисників України - 4" для інструкторів (виховників) з військово-патріотичного виховання дітей та молоді України, за темою:"Основи сучасної тактичної підготовки".

Докладніше >>>



"Кузня захисників України-5"
23.5.2017

12-14 травня у м. Києві відбувся інструкторсько-методичний семінар з початкової військової підготовки за програмою ВОВПО "Кузня захисників України - 5", за темою:"Домедична підготовка".

Докладніше >>>



Інтерв'ю О.Корнієнка для "Газети по-українськи"
17.5.2017

Пропонуємо увазі читачів сайту інтерв’ю для «Газети по-українськи» члена Товариства учасників бойових дій «Спас-Україна», ветерана 11 ОМПБ, козака Олександра Корнієнка. За короткими воєнними історіями стоять дві простих та давно відомих істини: «хочеш миру – готуйся до війни» та «не видаватися кимось, а бути ним». На козаку нема знаку – козацтво не в зовнішніх атрибутах, а у виконанні святого воїнського обов’язку - оборони Украни, все інше – додатки та похідні. І ті, хто видає зовнішні атрибути за суть, та ще й вкладає такі поняття в свідомість дітей, гірші за ворогів. Бо діють підступно і облудно, видаючи власну ницість і неспроможність за прояв козацької волі та несприйняття зверхності. І виховують дітей такими ж «вільними людьми», вільними від моралі та обов’язків. В той час, як козака з дитячих років може виховати лише приклад тих, хто не побоявся встати проти ворога.

Докладніше >>>



Наша? Перемога?
16.5.2017

72-га річниця «Вєлікой Побєди» вчергове заставила задуматися над  неоднозначними наслідками цієї події для всього світу. Російсько-радянська міфологія продовжує абсолютизувати «перемогу над  фашизмом», плекаючи одну з основних «скрєп русского міра» - культ Побєди, над розробкою якого серйозно попрацювали кремлівські окультисти-некроманти:  вічний вогонь, вічний полк,  паради з портретами мертвих,  військові поховання  прямо в суспільних місцях…

Докладніше >>>



11-му батальйону - 3 роки!
5.5.2017

4 травня 2014 року було офіційно затверджено створення 11-го батальйону територіальної оборони.

Докладніше >>>



Вітаємо!
4.5.2017

Товариство учасників бойових дій "Спас-Україна" вітає Голову Центрального клубу прикладної підготовки "Спас" та ветерана 11 ОМПБ Олександра Бабича, військовослужбовця 1 окремої гвардійської танкової бригади, командира БМП/ командира відділення з нагородженням нагрудним знаком Міністерства оборони України "За службу".

Докладніше >>>



Козацтво - історичний прообраз територіальної оборони
30.4.2017

29-30 квітня представники Товариства учасників бойових дій "Спас-Україна" вшанували пам'ять повстанців Холодного Яру та відзначили 100-річчя Вільного козацтва.

Вшановуючи пам'ять героїв нашого народу та саму традицію козацтва, завдяки якій Україна живе і буде жити, пропонуємо нашим читачам статтю "Козацтво - історичний прообраз територіальної оборони". Роль козацтва в сьогоденні залишається актуальною - захист рідної землі, відповідна самоорганізація, дисципліна та спосіб життя воїна-трударя, як би не намагалися ворожі агенти звести все до бутафорії та псевдофольклору.

Докладніше >>>



Зустрічі з ніжинською молоддю.
Всеукраїнське об'єднання військово-патріотичних організацій
14.4.2017

13 квітня у місті Ніжин за ініціативи громадського об'єднання "Дозір "Крук" відбулися заходи з популяризації військової справи, зокрема військового (прикладного) рукопашу серед ніжинської учнівської молоді за участі представників Товариства учасників бойових дій "Спас-Україна"

Докладніше >>>



Всеукраїнський інструкторсько-методичний семінар «Кузня захисників України-3»
11.4.2017

7-9 квітня у місті Хмельницькому на базі Національної академії державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбувся всеукраїнський інструктрорсько-методичний семінар "Кузня захисників України"-3 на тему "Індивідуальна підготовка бійця".

Докладніше >>>



Всеукраїнський інструкторсько-методичний семінар «Кузня захисників України-2»
21.3.2017

18-19 березня у місті Борисполі відбувся Всеукраїнський інструкторсько-методичний семінар «Кузня захисників України-2» за тематиками "Військовий рукопаш" і "Поведінка в екстремальних умовах".

Докладніше >>>



Вітаємо!
14.3.2017

Товариство учасників бойових дій "Спас-Україна" вітає з нагородами від Міністерства оборони України своїх членів молодшого лейтенанта запасу Олександра Корнієнка та лейтенанта запасу Олександра Олешка.

Докладніше >>>



Висловлюємо співчуття
2.2.2017

Висловлюємо співчуття рідним, друзям та колегам у зв'язку з загибеллю директора департаменту фізичної культури та спорту Міжрегіональної академії управління персоналом Ільницького Мирона Йосиповича.

З 2003 по 2007 рік наша організація плідно співпрацювала з Мироном Йосиповичем у напрямку національно-патріотичного виховання на навчальній базі МАУП.

Вічна пам'ять!



Клуб «СПАС»
31.1.2017

28 січня 2017 року Центральний клуб прикладної підготовки «СПАС» отримав сертифікат дійсного члена громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій».



Турнір пам’яті Івана Ступака
30.1.2017

28-29 січня 2017 року під егідою Всеукраїнського об’єднання військово-патріотичних організацій у місті Фастів відбувся Відкритий всеукраїнський військово-спортивний турнір "Бойова готовність" присвячений пам'яті загиблого воїна АТО лейтенанта Івана Ступака . Свій рівень підготовленості за програмою військового триборства (фізична підготовка, військовий рукопашний бій та вогнева підготовка) демонстрували вихованці військово-патріотичних організацій віком 10-13 років.

Інструктори Клубу "Спас" увійшли до суддівської колегії турніру.

Докладніше >>>


Архів новин

Клуб "Спас"



Дані музичні твори розміщені з метою ознайомлення користувачів сайту з воїнською (зокрема козацькою і повстанською) та народною пісенними традиціями. Братство дякує авторам і виконавцям цих та подібних музичних творів за значний внесок у відновлення пісенних традицій.